Autopublicació

LA CASA DEL FANZINE

 

Un fanzine (abreviatura en anglès de “fan” + “magazine”, que es podria traduir com “revista per a aficionats”) és una publicació temàtica realitzada des d’aficionats i per a aficionats a temàtiques alternatives com la ciència-ficció, els còmics o a les subcultures. Avui dia el terme s’ha ampliat a les auto-publicacions, independentment de si són temàtiques o no.

 

Què?

La casa del Fanzine és una llibreria virtual que, sense renunciar a tot el que fan les actuals llibreries físiques, s’especialitza en auto-publicacions alternatives a Espanya i fetes amb les llengües oficials i cooficials que s’hi parlen.

En una llibreria a part de vendre llibres, hi ha presentacions, ressenyes, promoció de la lectura, tallers, relacions personals, recomanacions…

Per què? 

Són nombrosos els festivals i fires de l’auto-publicació tant de llibres de text, com còmics, il·lustracions, merchandising, manualitats, xapes… Però aquests autors només aconsegueixen vendre aquestes obres en persona ja que molt pocs autors tenen web pròpia on vendre aquest material, així que La casa del Fanzine ofereix la possibilitat de ser aquest aparador de compra-venda amb seguretat i flexibilitat.

Aquesta plataforma e-commerce es presenta no només com una intermediària per fer compra-venda de fanzines i auto-publicacions, sinó que es fusiona el nom amb el de “llibreria” precisament per entendre aquests espais com agents culturals que promocionen la lectura, els llibres i els autors.

Per a què?

  1. L’autor com a protagonista de tot el procés de producció i venta d’un llibre.

  2. Millorar i professionalitzar les auto-publicacions.

  3. Formació de nous consumidors o eixamplar el consum de llibres alternatius.

Qui?

La casa del Fanzine es constitueix amb la possibilitat de constituir associació (també seria acceptable un col·lectiu) pel foment de l’auto-publicació. De moment ho gestiona una sola persona a través del projecte Krei24 | Cultura Creativa (+ info a www.krei24.com)

És un projecte sense ànim de lucre! Els nostres beneficis serveixen per créixer cada dia més.

Les despeses de manteniment seran públiques.

T’agradaria formar part del nostre projecte? Escriu-nos! Necessitem voluntaris 🙂

Per a qui?

Totes aquelles persones interessades en l’àmbit editorial que vulguin publicar la seva obra fora dels canals habituals. També són benvinguts els il·lustradors i persones que fan artesania en relació amb la il·lustració, còmic i animació sempre sobre el material amb drets propis.

Com ho farem?  Línies estratègiques

Línia 1: Apoderar l’autor en la gestió de la seva pròpia obra

  • Portal de compra-venda amb aquelles condicions d’enviament i preus que l’autor triï.

Línia 2: Millorar i professionalitzar les auto-publicacions.

  • Diversos tutorials en format vídeo / power point (vídeo) / interactiu / pdf manual interactiu. Temes: Com fer un fanzine? / Nocions de drets d’autor / Fer una vídeo-ressenya…

  • Apartat de fòrum i/o taulell d’anuncis per afavorir contactes i crear comunitat.

Línia 3: Millorar la imatge social de l’auto-publicació

  • La grapa itinerant: Una estanteria moble i itinerant per les biblioteques.

  • Taller de creació de fanzines estranys, diversos i divertits (taller intergeneracional)

La casa del Fanzine no ofereix el servei de magatzem de llibres i els enviaments recauen en l'autor.

La casa del Fanzine sí ofereix una plataforma de pagament, recepció de les comandes i interacció via opinions amb el client.

Quan?

A partir de l’estiu es farà una prova pilot de 6 mesos.

Quant?

Els autors pagaran una quota anual segons els serveis contractats. Hi haurà preus diversos adaptats a les necessitats dels autors.

Tarifes

Alta d’usuari + un llibre 10 € Renovació 10 € / anuals (fins a 5 llibres)

* Alta d’un nou llibre o producte acceptat 5€ Qualsevol modificació fora del termini de 48h després de l’alta 3€

*Si es tenen any rere any 6 llibres o mes, la tarifa anual de renovació seran 10€. Això no afecta a les obres que s’ofereixen gratuïtament.

Ho vols gratis? Si vols que et surti gratuïta la teva alta durant el primer any pot optar a ser un BBeta Tester o un 3×1 Inaugural. Pregunta’ns com!

*Web versió BETA http://botigax.esy.es/

Deixa un comentari