Els codis QR ens van fascinar a tots quan van aparèixer cap a l’any 1994 por la companyia japonesa Denso Wave, subsidiaria de Toyota. Malgrat no vam començar a veure’ls uns anys més tard, semblava una idea fantàstica amb grans possibilitats i, tothom que volgués aparentar estat al dia de les novetats tecnològiques, havia d’incorporar-lo a la seva targeta de visita o lloc ben visible. Ara bé, ara que ja han passat alguns anys, mirant-ho amb distància i ara ja sense córrer el risc de ser acusats d’estar poc al dia, podem dir que el seu ús ha estat més que limitat. No ens enganyem.

El cas és que és difícil aconseguir que les persones estableixin noves rutines, fins i tot si es tracta de tecnologia mòbil. Els codis QR tenen (o tenien) dos petits inconvenients que possiblement han estat el motiu de la seva falta d’ús. Per una banda la necessitat de descarregar un programa específic per la seva lectura i per altra banda, per que en condicions de falta de llum o estampats en suports tèxtils o similars poden no funcionar bé. Això juntament també al fet que el seu ús no l’han fet imprescindible, només complementari.

QR_a_plaça_Catalunya_-Scanning_02
Ús real dels codis QR ¿Qué ha provocado el fracaso del código QR en España? Claves tras su poco uso

Amb els anys els programes i les garanties de funcionament dels codis QR ha millorat. Qualsevol tecnologia sovint el seu èxit depèn de l’ús que li doni l’usuari i per això voldria recopilar aquí alguns usos o novetats al voltant del codi QR per mirar de donar-li una segona oportunitat.

Aquí 5 idees per renovar el teu interès:

Ús creatiu: Els mateixos codis poden ser formats ja no només per quadradets en branc i negre en una aparent aleatorietat, ara podem tenir-los de colors o, fins i tot, afegir-hi una imatge o logotip. I el millor de tot és que ho podem fer nosaltres mateixos i gratuïtament.

QR_plantilles
Fes un cop d’ull a la web qrcode

Joies, roba i altres elements personalitzats: Hem vist codis QR estampats en samarretes, bosses i altres però què et semblen aquestes joies personalitzades?

il_570xN.453505137_h19y
Encarregue-les o agafa idees aquí https://www.etsy.com/market/qr_code_jewelry

Vendes i campanyes publicitàries: Pagaments, localitzacions, botigues on-line, etiquetada de productes… I algunes campanyes de màrqueting directe.

qr-code-1024x721
Pren nota perquè aquestes campanyes potser d’una manera més modesta també les puguis fer tu pel teu negoci o per promocionar-te. Aquí.

Per educació: Per complementar les classes amb apunts i documents. Podem fer això amb webs on trobar més informació, vídeos de YouTube, so…

Votacions a Classe usant el mateix sistema de Plickers com a targetes que s’aixequen en l’aire amb la opció triada.

overlay
Què és Plickers?

Organització d’activitats a l’aire lliure a través dels codis QR. Es poden crear gimcanes educatives o itineraris per exercici físic.

Com a mètode de contacte per a les famílies: Els codis QR, a més d’adreces web, també permeten emmagatzemar informació de contacte. El professor pot utilitzar aquesta possibilitat dels QR per donar-los aquestes dades a les famílies, de forma ràpida i directa.

códigos qr
QR-Gimcana a Torrelaguna.

Pots generar els teus propis codis QR gratuïtament en webs com aquestes:

GoQR.Me http://goqr.me/
Quick Mark http://www.quickmark.com.tw/En/qrcode-datamatrix-generator/?qrLink
QR Droid http://qrdroid.com/generate/

Hi ha dues plataformes en què pots crear un codi QR: els generadors de codis QR i els gestors de codis QR. El primer et permet crear codis QR estàtics mentre que amb el segon pots generar codi QR dinàmics. Això vol dir que pots canviar el contingut d’un codi QR tantes vegades com vulguis.

Has de tenir en compte que un dels avantatges dels codis QR és que tenen una gran capacitat de corregir errors i així recuperar igualment les seves dades.

Val a dir que tot i que tenen una capacitat màxima d’emmagatzematge d’informació, aquesta cada vegada és més gran. Molt més que qualsevol codi de barres.

Programes de lectura de codis QR

best-qr-code-readers-770x449
Aquí pots trobar més informació 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.